Boom laten verplaatsen

Overweegt u een boom te verplaatsen? Soms is het onvermijdelijk, bijvoorbeeld wanneer er bouwwerkzaamheden gepland zijn op de huidige locatie van de boom. Het veilig verplaatsen van een boom vereist deskundigheid en zorgvuldige planning, om ervoor te zorgen dat de boom geen schade oploopt. Bij ons kunt u rekenen op een professionele aanpak, waarbij we zorgvuldige voorbereidingen treffen en nazorg bieden.

Elke boom en situatie is uniek. Wanneer een boom in aanmerking komt voor verplaatsing, stellen we samen met u een op maat gemaakt plan op. U ontvangt uitgebreide informatie over de vereiste voor- en nazorg voor zowel de boom als de verplaatsing.

 

Wilt u weten of uw boom verplaatst kan worden? Neem dan contact met ons op!

Vrijblijvende offerte op maat

We bespreken altijd eerst uw wensen en geven ons advies. Het eindresultaat zetten wij in een vrijblijvende offerte, die wij per mail versturen.

Wilt u weten of uw boom verplaatst kan worden of wilt u meteen een afspraak maken voor een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact met ons op!

Bent u benieuwd naar de rest van onze werkwijze? Ontdek het hier!

Of wilt u meteen een afspraak maken voor een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Veelgestelde vragen

 • Kunnen alle soorten bomen worden verplaatst?

  Niet alle boomsoorten zijn geschikt voor verplaatsing, met name vanwege de gevoeligheid tijdens de herstelperiode na verplanting, bekend als de aanslagfase. Daarnaast moet een boom gezond genoeg zijn om verplaatst te kunnen worden.

  Indien een boom geschikt is voor verplaatsing, dienen verschillende controles te worden uitgevoerd. Over het algemeen zijn kleinere bomen gemakkelijker te verplaatsen dan grotere exemplaren, maar het verplaatsen van grote bomen kan een langdurig proces zijn dat tot een jaar kan duren en gepaard gaat met aanzienlijke kosten.

 • Wat is het proces van een boom verplaatsen?

  Het proces van boomverplaatsing vergt tijd en zorgvuldige planning. In het ideale scenario wordt een jaar van tevoren gestart met de voorbereidingen. Het proces omvat het beoordelen van de gezondheid van de boom, het opstellen van een op maat gemaakt plan, en indien mogelijk het rondsteken van de kluit een jaar voorafgaand aan de verplaatsing.

  Snoeien wordt aanbevolen in de zomermaanden voorafgaand aan de verplaatsing, om de boom te helpen zich te focussen op het verplantingsproces. Verplaatsing zelf vindt het beste plaats in de wintermaanden, wanneer de boom in rust is.

  Nazorg is van cruciaal belang, vooral met betrekking tot voldoende water geven, vooral in droge zomermaanden.

 • Wat zijn de risico's van een boom verplaatsen?

  Het verplaatsen van een boom brengt aanzienlijke risico's met zich mee, en het is niet altijd aan te raden tenzij absoluut noodzakelijk. Zelfs bij zorgvuldige uitvoering en met een gezonde boom bestaat het risico dat de boom het niet overleeft. Een boom is een levend organisme dat veel inspanning vergt om zich aan te passen aan veranderingen. Soms is het echter onvermijdelijk en moet men bereid zijn dit risico te aanvaarden.

 • Wat zijn de kosten voor het verplaatsen van een boom?

  De kosten voor het verplaatsen van een boom lopen snel hoog op in de kosten en variëren van verschillende factoren, zoals de grootte van de boom en de toegankelijkheid van de locatie. Het verplaatsen van grote bomen of bomen die moeilijk bereikbaar zijn, kan meer tijd en dus hogere kosten met zich meebrengen. Voor een nauwkeurige offerte op maat, vragen wij u om contact met ons op te nemen en uw situatie te bespreken.

Waarom TreeUnit?

 1. Wij werken met gecertificeerde European Tree Workers en boomveiligheidscontroleurs.
 2. Onze medewerkers beschikken over de juiste kwalificaties en worden voortdurend bijgeschoold.
 3. Ons eigen groenmachinepark maakt ons flexibel en efficiënt.
 4. Maatwerk is gegarandeerd, omdat elke boom en situatie uniek is.
 5. Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid zijn onze groenbeloften! Trots pronken wij onze certificaten (ontdek onze certificeringspagina).
 6. En mocht er onverhoopt een blaadje vallen, wees gerust, we zijn volledig verzekerd!