Boom verplaatsen

Soms kan het nodig zijn om een boom te verplaatsen, omdat er bijvoorbeeld gebouwd moet worden op de standplaats van de boom. Om ervoor te zorgen dat de boom veilig wordt verplaatst en hij daarbij niet beschadigt, is het belangrijk dat de verplaatsing op deskundige wijze wordt uitgevoerd.

Wij werken daarom met vaste gecertificeerde boomverzorgers en gebruiken daarbij alleen goed onderhouden en betrouwbare machines. Veiligheid staat immers voorop bij het verplaatsen van uw boom!

Kunnen alle soorten bomen worden verplaatst?

Nee, sommige boomsoorten zijn lastig te verplanten i.v.m. de aanslagfase. Dit is de periode na het verplaatsen waarin de boom zich opnieuw moet ‘settelen’, zodat hij op de nieuwe plek zelfstandig verder kan leven.

Wilt u weten of uw boom verplaatst kan worden? Vul dan het online formulier in of bel ons op telefoonnummer: 085 888 52 24.

Een boom verplaatsen heeft een lang proces.

Mocht de boom gezond genoeg zijn om verplaatst te worden, moeten er verschillende checks worden uitgevoerd. Het verplaatsen van een boom heeft namelijk met een aantal factoren te maken:

  1. Eerst zullen wij een bodemonderzoek doen, om te zien in wat voor soort grond de boom op dit moment staat en in welke bodem de boom gaat komen.
  2. Daarnaast zullen wij kijken wat voor waterprofiel er aanwezig is.
  3. Wanneer dit een positief resultaat oplevert zal de kluit rond gestoken worden. De wortels worden hierbij beschadigd, waardoor de boom nieuwe wortels zal maken. Dit zal ongeveer een jaar voor de verplaatsing moeten gebeuren.
  4. Voordat wij de boom gaan verplaatsen zal er eerst gesnoeid moeten worden, om de boom in evenwicht te houden.
  5. Een jaar later wordt er opnieuw gestoken om de kluit zo compact mogelijk te maken.

U zult uitgebreide informatie van ons krijgen over de voor- en nazorg die bij de boom en de verplanting hoort.

 

Wat zijn de kosten voor het verplaatsen van een boom?

Er is geen standaard prijs voor het laten verplaatsen van een boom, omdat er diverse factoren zijn die de prijs bepalen. Zo kost het logischerwijs meer om een grote boom te verplaatsen dan een kleine.

Het verplaatsen van een boom is mogelijk, maar heeft een lang proces en de boom moet in een goede conditie verkeren.

Graag zouden wij foto's ontvangen van de schors, de boom en de omgeving. Aan de hand hiervan kunnen onze experts een schatting maken.

Daarnaast zullen we extra voorzichtig te werk moeten gaan als de boom lastig te bereiken is, of vlakbij een woning staat. Dat kost logischerwijs meer tijd, waardoor de kosten hoger uitvallen. Om u een offerte op maat te kunnen bieden, horen wij daarom graag wat uw situatie is. Neem contact met ons op.

Waarom uw boom door TreeUnit laten verplaatsen?

  • Onze boomverzorgers zijn Europees gecertificeerd
  • We zijn volledig verzekerd indien er onverhoopt iets mis gaat
  • We werken met vast personeel, waardoor we snel en efficiënt kunnen werken
  • We zijn flexibel en snel, omdat we over eigen materieel beschikken
  • Het (groen)afval voeren we af en ruimen de plek weer netjes voor u op