Boom laten snoeien door TreeUnit

Overweegt u om uw boom te laten snoeien? Bij TreeUnit zorgen onze gecertificeerde boomverzorgers ervoor dat dit zorgvuldig en vakkundig gebeurt. Door het snoeien aan professionals over te laten, voorkomt u dat uw boom onnodig beschadigd raakt. Na de snoeibeurt ziet uw boom er weer gezond en netjes uit, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opruimen van het snoeiafval. Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag!

Waarom uw boom laten snoeien door TreeUnit?

Waarom bomen snoeien? En waarom zou u voor TreeUnit kiezen als het gaat om het snoeien van uw boom? Simpel: wij begrijpen hoe belangrijk het is om uw boom gezond en mooi te houden. Onze Europese certificering bewijst dat we niet alleen de nodige kennis hebben, maar ook de ervaring om elke boom de zorg te geven die hij verdient. Bij het snoeien letten we scherp op wat de boom wil, zodat deze sterk en gezond blijft. Goed onderhoud door professionele snoei bevordert de langere levensduur van uw boom aanzienlijk, terwijl ook de natuurlijke schoonheid en veiligheid van uw boom behouden blijven.

Ons werk stopt niet bij het snoeien zelf; wij zorgen er ook voor dat er geen rommel achterblijft. We ruimen al het snoeiafval op, waardoor uw tuin netjes en verzorgd blijft. We nemen dus echt alle zorg uit handen, zodat u zonder zorgen kan genieten van een prachtige tuin.

Waarom kiezen voor TreeUnit?

Waarom kiezen voor TreeUnit? Bij TreeUnit weet u zeker dat we een totaaloplossing bieden die de gezondheid en veiligheid van uw bomen garandeert. Ons team bestaat uit Europees gecertificeerde boomverzorgers die niet alleen deskundig zijn, maar ook gepassioneerd over het welzijn van bomen.

Elk project, groot of klein, behandelen wij met de grootste zorg. Voordat onze specialist uw bomen gaat snoeien, evalueren we zorgvuldig de conditie en behoeften van uw boom om de beste snoeitechnieken toe te passen. Nadat uw boom gesnoeid is, ruimen wij al het snoeiafval netjes op. Zo kunt u volop genieten van een verzorgde tuin.

Veelgestelde Vragen

 • Wanneer is de beste tijd om boom te snoeien?

  Snoeien, wanneer is dat het beste? Wanneer een boom gesnoeid moet worden, hangt sterk af van het type boom en de tijd van het jaar. 

  Elke soort boom heeft zijn eigen ideale snoeiperiode, vaak gerelateerd aan de groeicyclus en de seizoensveranderingen. De meeste bomen kunnen het hele jaar door gesnoeid worden, behalve de ABC-bomen (Acer, Betula, Carpinus), oftewel de Esdoorn, Berk, Notenboom en Haagbeuk. Voor deze bomen is het beter om niet in het voorjaar te snoeien vanwege het sapverlies.

  Echter, met bloeiende soorten moet u er rekening mee houden dat ze beter direct na de bloei gesnoeid kunnen worden. In sommige gevallen kan de beste snoeitijd afwijken, afhankelijk van de klimaatcondities en de gezondheid van de boom. Over het algemeen zeggen we dat bij een ongezonde boom voedingsstoffen moeten worden toegevoegd om de conditie te verbeteren. Omdat er meerdere factoren spelen voor het behoud van een gezonde toekomst van uw boom, adviseren wij u om hierover contact op te nemen. Bij TreeUnit geven we u graag persoonlijk advies, zodat uw boom op het juiste moment de juiste zorg krijgt.

 • Wat zijn de kosten van het laten snoeien van een boom?

  Wat kost het om een boom te laten snoeien? De prijs voor het snoeien van een boom hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de boom, de locatie en de complexiteit van de klus. Onze tarieven kunnen variëren, met sommige diensten die worden berekend per uur en andere die een vaste prijs hebben, afhankelijk van de specifieke vereisten van het werk. In sommige gevallen is er zelfs een vergunning nodig om bomen te mogen snoeien, vooral in stedelijke of beschermde gebieden. Een kleine, makkelijk toegankelijke boom zal minder kosten dan een grote boom die moeilijk te bereiken is. We bieden altijd transparante en eerlijke prijsopgaven. Elke situatie is anders en daarom bieden we op maat gemaakte offertes aan, afgestemd op de situatie en behoeften. Wilt u een nauwkeurige schatting weten? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Op deze manier kunnen we de details bespreken en zorgen we ervoor dat u een duidelijk beeld krijgt van de kosten, zonder verrassingen achteraf. Want daar zit niemand op te wachten. Uw bomen verdienen de beste zorg, tegen een eerlijke prijs.

 • Het verschil tussen het snoeien van hoge en lage bomen

  Het snoeien van hoge en lage bomen vraagt om verschillende benaderingen. Bij hoge bomen is speciale apparatuur nodig om de bovenste takken veilig te bereiken. Deze klussen vereisen vaak het gebruik van hoogwerkers of klimtechnieken, wat de moeilijkheid en de kosten kan verhogen. Ook spelen veiligheidsmaatregelen een grotere rol om zowel de snoeiers als uw eigendom te beschermen. Bij een kleine boom ligt de focus meer op precisie en detail, omdat deze vaak binnen handbereik zijn en meer esthetische afwegingen met zich meebrengen.

  Bij TreeUnit beschikken we over de kennis en het materieel om zowel hoge als lage bomen vakkundig te snoeien. Ongeacht de hoogte, ons team zorgt voor een aanpak die past bij de specifieke behoeften van elke boom en situatie. Neem contact op voor advies op maat: wij helpen u graag met het veilig snoeien van uw bomen.

Neem contact met ons op

Klaar om uw boom professioneel te laten snoeien? Neem vandaag nog contact met ons op! U kunt ons bereiken via telefoonnummer 085 888 52 24 of stuur een bericht via ons online contactformulier. Ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen de beste zorg voor uw bomen te plannen. Bij TreeUnit nemen we alle zorgen uit handen en zorgen we voor een vlotte en zorgvuldige afhandeling van uw snoeiwerkzaamheden. Wacht niet langer en geef uw bomen de zorg die ze echt verdienen!