Boombemesting

Wij begrijpen als geen ander de essentie van een goed onderhouden boom! Een weelderige, gezonde boom is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een investering in de toekomst van uw groene omgeving. Een cruciaal aspect van het boomonderhoud is het juist bemesten ervan, en hier willen we graag onze expertise met u delen.

Een boom bemesten kan meerdere redenen hebben. Redenen voor bemesten kunnen zijn:

 • ter verbetering van de conditie, gezondheid en/of weerstand;
 • ter stimulatie van de groei;
 • voor herstel na schade of ziekte;
 • ter verbetering van de bodem.

Neem contact met ons op en laat ons u begeleiden naar een toekomst vol prachtige boomgroei en -welzijn.

Onze aanpak: voedingspijlers!
Vloeibaar versus korrel

Wij werken middels “voedingspijlers”. Deze pijlers van voeding omvatten zowel vloeibare als korrelige bemesting, in de bodem gebracht via grondboringen.

Vloeibare bemesting: onmiddellijke opname
De vloeibare bemesting is ontworpen voor een directe opname door de wortels, waardoor de essentiële voedingsstoffen direct beschikbaar zijn voor stimulatie van groei en weerstand.

Korrelbemesting: langdurige voeding
De korrelige bemesting biedt daarentegen een geleidelijke, langdurige voedingsbron voor de boom. Met deze methode wordt uw boom gedurende langere tijd voorzien van de benodigde voedingsstoffen, waardoor een gestage en duurzame groei wordt bevorderd.

 

Vrijblijvende offerte op maat

We bespreken altijd eerst uw wensen en geven ons advies. Het eindresultaat zetten wij in een vrijblijvende offerte, die wij per mail versturen.

Bent u benieuwd naar de rest van onze werkwijze? Ontdek het hier.

Of wilt u meteen een afspraak maken voor een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Veelgestelde vragen

 • Wanneer is het juiste moment voor bemesting?

  Het optimale moment om de voedingspijlers toe te dienen is in het vroege voorjaar, rond maart/april, wanneer uw boom zich voorbereidt op een nieuw groeiseizoen en een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen heeft. Door de voedingspijlers op dit strategische moment toe te dienen, kan uw boom gedurende het hele seizoen profiteren van de voordelen van de bemesting.

 • Werken voedingspijlers altijd?

  Hoewel voedingspijlers een krachtige bron van voeding zijn, is het belangrijk om te onthouden dat ze geen garantie bieden voor volledig herstel van de boom. Net als elk levend organisme, heeft een boom zijn eigen unieke behoeften en reacties op bemesting. Onze deskundige boomverzorgers staan altijd klaar om uw boom te evalueren en aan te bevelen welke bemestingsmethoden het meest geschikt zijn voor zijn specifieke situatie.

 • Wat kosten voedingspijlers?

  Ook hier geldt er maatwerk. Hoewel we richtlijnen hanteren op basis van de diameter van de boom, erkennen we dat de omgeving en de conditie ervan altijd voor variabelen kunnen zorgen. Onze prijzen beginnen vanaf €95,00 (incl. BTW)*, exclusief reiskosten, voor kleine en gezonde bomen.

  * Deze prijs is inclusief de levering en toediening van de voedingspijlers.

Waarom TreeUnit?

 1. Wij werken met gecertificeerde European Tree Workers en boomveiligheidscontroleurs.
 2. Onze medewerkers beschikken over de juiste kwalificaties en worden voortdurend bijgeschoold.
 3. Ons eigen groenmachinepark maakt ons flexibel en efficiënt.
 4. Maatwerk is gegarandeerd, omdat elke boom en situatie uniek is.
 5. Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid zijn onze groenbeloften! Trots pronken wij onze certificaten (ontdek onze certificeringspagina).
 6. En mocht er onverhoopt een blaadje vallen, wees gerust, we zijn volledig verzekerd!