Boom Effect Analyse (BEA)

In sommige gevallen kan een verbouwing een bedreiging vormen voor bomen. Een Boom Effect Analyse (BEA) verschaft helderheid over de gevolgen van de werkzaamheden op de bomen.

Ons primaire doel met een BEA is om de bomen te behouden. Indien behoud mogelijk is, stellen we passende maatregelen voor om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Dit vereist zowel een ondergronds- als een bovengronds onderzoek. Onze bevindingen, resultaten, maatregelen en adviezen worden gedocumenteerd in een officieel rapport.

 

Minimaliseren van schade aan bomen

In sommige gevallen is het onvermijdelijk dat er activiteiten plaatsvinden in de nabijheid van een boom, zoals bouwen of graven. Echter, betekent dit niet automatisch dat de boom moet worden verwijderd of verplaatst. In dergelijke scenario's bieden wij advies over hoe potentiële schade tot een minimum kan worden beperkt.

Ons advies omvat niet alleen richtlijnen voor bouw- en graafwerkzaamheden rondom de boom, maar omvat ook praktische tips. Bijvoorbeeld, welke bouwmaterialen moeten worden vermeden in de buurt van de boom, om mogelijke schade aan de omgeving te voorkomen.

Vrijblijvende offerte op maat

Het uitvoeren van een BEA is een op maat gemaakt proces. Bovendien zijn er vaak meer opties beschikbaar voor het behoud van bomen dan initieel wordt aangenomen.

We bespreken altijd eerst uw wensen en geven ons advies. Het eindresultaat zetten wij in een vrijblijvende offerte, die wij per mail versturen.

Bent u benieuwd naar de rest van onze werkwijze? Ontdek het hier!

Of wilt u meteen een afspraak maken voor een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Veelgestelde vragen

 • Waar wordt tijdens een BEA naar gekeken?

  Bij onze BEA houden we rekening met de actuele situatie en de voorgenomen plannen. We starten met een visuele inspectie, waarbij de boom en de omgeving wordt beoordeeld (bovengronds onderzoek). Hierbij wordt ook gekeken naar flora en fauna. Vervolgens voeren we een onderzoek uit naar de bodemstructuur en wortelgroei (ondergronds onderzoek).

  Op basis van onze bevindingen bepalen we of de boom behouden kan blijven en, indien mogelijk, welke maatregelen nodig zijn om dit te waarborgen.

 • Wat kost een BEA?

  De prijs van een Boom Effect Analyse varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal bomen en de benodigde onderzoeken. Over het algemeen gelden de volgende tarieven (incl. BTW, excl. reiskosten):

  • Tot en met 4 bomen: € 598,95;
  • Voor 5 tot en met 9 bomen: € 1.203,95;
  • Voor 10 of meer bomen: prijs op aanvraag.

Waarom TreeUnit?

 1. Wij werken met gecertificeerde European Tree Workers en boomveiligheidscontroleurs.
 2. Onze medewerkers beschikken over de juiste kwalificaties en worden voortdurend bijgeschoold.
 3. Ons eigen groenmachinepark maakt ons flexibel en efficiënt.
 4. Maatwerk is gegarandeerd, omdat elke boom en situatie uniek is.
 5. Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid zijn onze groenbeloften! Trots pronken wij onze certificaten (ontdek onze certificeringspagina).
 6. En mocht er onverhoopt een blaadje vallen, wees gerust, we zijn volledig verzekerd!