Boomcontrole en Boomadvies

Door goede boomverzorging voldoet u aan uw wettelijke zorgplicht en voorkomt u dat uw boom sterft door ziekte of schade. Hoe weet u echter wanneer en wat u moet doen of op welk moment u uw boom misschien zelfs moet kappen? Boomverzorgingsbedrijf TreeUnit uit Ter Aar kan u antwoord geven op deze vragen, door middel van een visuele boomcontrole en boomadvies.

Visuele controle van uw bomen

TreeUnit is gekwalificeerd in het uitvoeren van een visuele boomcontrole vanaf de grond. Dit heet ook wel een VTA controle, oftewel een Visual Tree Assessment. Hierbij bekijken en inspecteren we alle symptomen bij de boom, waardoor er een goed beeld ontstaat van diens vitaliteit.

Vervolgens stellen we een rapport op, zodat u een helder overzicht krijgt van de conditie en de vitaliteit van uw boom. Dit rapport kan van pas komen indien de gemeente of uw verzekeraar daarnaar vraagt, in situaties waarin uw boom schade aan eigendommen heeft veroorzaakt. Wilt u een VTA controle laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op, door op een van de onderstaande knoppen te drukken.

Boomadvies op maat

Door een VTA controle bij bomen uit te voeren, kunnen wij u van gedegen boomadvies op maat voorzien. Daarmee kunt u de conditie van uw boom verbeteren. Denk hierbij aan adviezen op het gebied van snoeien, verzorging en de behandeling van eventuele ziektes. Om een goed rapport en advies te kunnen geven, is er soms een aanvullend bodemonderzoek nodig. Dit is een onderzoek naar de gesteldheid van de bodem en het wortelgestel van de boom, dit wordt bijvoorbeeld uitgevoerd als de wortels van de boom door graafwerkzaamheden zijn beschadigd.

Vaak zijn er meer mogelijkheden voor het behouden van bomen dan u in eerste instantie zou denken. Neem daarom contact op met onze boomexpert om de opties te bespreken of om een afspraak voor boomadvies of een boomcontrole te maken. Dit kan via het online formulier of door te bellen naar 085-8885224. TreeUnit uit Ter Aar staat u graag te woord.

Veelgestelde vragen

 • Wat kost een VTA controle?

  Een VTA controle kost doorgaans € 150,- exclusief btw (inclusief reiskosten). Voor dit bedrag voeren wij de visuele controle uit en ontvangt u een rapport zodat u kunt aantonen dat u aan uw wettelijke zorgplicht heeft voldaan.

 • Hoe vaak moet een VTA controle worden uitgevoerd?

  In principe is het voor ‘gewone bomen’ voldoende om eens per drie jaar een VTA controle uit te laten voeren. Voor oudere bomen wordt vaak iedere twee jaar een visuele controle uitgevoerd. Vormt een boom echter een risico, bijvoorbeeld omdat hij op een drukke locatie staat, dan is een jaarlijkse controle aan te raden. Wilt u advies voor uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op.

 • Waar wordt tijdens een VTA Controle naar gekeken?

  We beoordelen onder andere de conditie van de boom. Daarnaast bekijken we of er eventuele holtes in de boomstam aanwezig zijn, of de boom bepaalde ziektes heeft en of er breukgevaar aanwezig is.

 • Wanneer heeft u een wettelijke zorgplicht voor een boom?

  Zodra een boom in uw tuin of op uw erf staat, heeft u een wettelijke zorgplicht.

Waarom TreeUnit?

 • Europees gecertificeerde boomverzorgers
 • Volledig verzekerd indien er onverhoopt iets mis gaat
 • Vast personeel dat goed op elkaar is afgestemd