Boom laten kappen en afvoeren

Bomen moeten soms worden gekapt. Bijvoorbeeld omdat een boom ongeneeslijk ziek is geworden of omdat op de plek waar de boom staat moet worden gebouwd. In beide gevallen kunt u uw boom laten kappen en afvoeren door de gecertificeerde medewerkers van TreeUnit. Doordat wij regelmatig bomen kappen en versnipperen, beschikken wij over een eigen versnipperaar, waardoor uw boom op de dag van de kap ook kan worden afgevoerd. Daarbij maakt het niet uit of we nu uw coniferen, beuk- of eikenboom moeten verwijderen: TreeUnit kapt alle soorten bomen en voert ze voor u af.

Uw boom gecontroleerd laten verwijderen

Als u uw boom wilt laten verwijderen, staat veiligheid natuurlijk voorop. Het maakt daarbij niet uit of u een hoge of kleine boom wilt laten kappen. TreeUnit past afhankelijk van de situatie en standplaats van de boom verschillende verwijderingstechnieken toe. Wij werken daarom onder andere met hoogwerkers, mobiele (telescoop)kranen en diverse klimtechnieken. Neem via de onderstaande knoppen contact met ons op om uw situatie te laten beoordelen en een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Kosten boom kappen en afvoeren

De kosten voor het kappen en het afvoeren van een boom kunnen flink uiteenlopen. Dat heeft onder andere te maken met de grootte van de boom en de locatie waar hij staat (i.v.m. de bereikbaarheid). We horen dan ook graag wat uw situatie is. Vertel het ons via het contactformulier of bel ons: 085-8885224.

Veelgestelde vragen

  • Welke wetgeving is er rondom het kappen van bomen?

    Elke gemeente heeft zijn eigen regels voor het kappen van bomen. Deze regels zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Doordat de invulling van gemeente tot gemeente kan verschillen, is het belangrijk dat u zich laat voorlichten over wat de regels zijn en of u een kapvergunning nodig hebt. TreeUnit uit Ter Aar kan dit desgewenst voor u uitzoeken en (indien het nodig is) een kapvergunning voor u aanvragen.

  • Moet ik mijn boom laten rooien of kappen?

    Wanneer u uw boom door TreeUnit laat rooien, verwijderen wij de boom in zijn geheel. Dus ook de boomstronk. Als u wilt dat de boomstronk blijft staan (bijvoorbeeld om als decoratie in de tuin te gebruiken), dan is kappen de juiste keuze. Meer informatie over bomen laten rooien. (interne link naar de pagina over bomen rooien, met als anker de tekst ‘Meer informatie over bomen laten rooien’).

Waarom uw boom door TreeUnit laten kappen?

  • Het personeel van TreeUnit is Europees gecertificeerd
  • TreeUnit is volledig verzekerd indien er onverhoopt iets mis gaat
  • We zijn flexibel en snel omdat we over eigen materieel beschikken
  • We hebben vast personeel dat goed op elkaar is ingewerkt