Boom laten kappen en afvoeren

Bomen moeten soms worden gekapt. Bijvoorbeeld omdat een boom ongeneeslijk ziek is geworden of omdat op de plek waar de boom staat moet worden gebouwd. In beide gevallen kunt u uw boom laten kappen en afvoeren door onze gecertificeerde medewerkers.

Doordat wij regelmatig bomen kappen en versnipperen, beschikken wij over een eigen versnipperaar, waardoor uw boom op de dag van de kap ook kan worden afgevoerd. Daarbij maakt het niet uit of we uw conifeer, beuk- of eikenboom moeten verwijderen, wij kappen alle soorten bomen en voeren het voor u af.

Uw boom gecontroleerd laten verwijderen

Als u uw boom wilt laten kappen en afvoeren, staat veiligheid natuurlijk voorop. Het maakt daarbij niet uit of u een grote of kleine boom wilt laten kappen. Wij passen, afhankelijk van de situatie en standplaats van de boom, verschillende verwijderingstechnieken toe.

Wij werken daarom onder andere met hoogwerkers, mobiele (telescoop)kranen en diverse klimtechnieken. Neem contact met ons op om uw situatie te laten beoordelen en een vrijblijvende offerte te ontvangen voor het laten kappen en afvoeren van uw boom.

Kosten boom kappen en afvoeren

De kosten voor het kappen en het afvoeren van een boom kunnen flink uiteenlopen. Dat heeft onder andere te maken met de grootte van de boom en de locatie waar hij staat (i.v.m. de bereikbaarheid). We horen dan ook graag wat uw situatie is. Vertel het ons via het online formulier of bel ons: 085 888 52 24.

Veelgestelde vragen

 • Welke wetgeving is er rondom het kappen van bomen?

  Elke gemeente heeft zijn eigen regels voor het kappen van bomen. Deze regels zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Doordat de invulling van gemeente tot gemeente kan verschillen, is het belangrijk dat u zich laat voorlichten over wat de regels zijn en of u een kapvergunning nodig hebt.

  Wij kunnen dit desgewenst voor u uitzoeken en (indien nodig) een kapvergunning voor u aanvragen.

 • Moet ik mijn boom laten rooien of kappen?

  Wanneer u uw boom door ons laat rooien, verwijderen wij de boom in zijn geheel. Dus ook de boomstronk. Als u wilt dat de boomstronk blijft staan (bijvoorbeeld om als decoratie in de tuin te gebruiken), dan is kappen de juiste keuze. Meer informatie over bomen laten rooien.

Waarom uw boom door TreeUnit laten kappen?

 • Onze boomverzorgers zijn Europees gecertificeerd
 • We zijn volledig verzekerd indien er onverhoopt iets mis gaat
 • We werken met vast personeel, waardoor we snel en efficiënt kunnen werken
 • We zijn flexibel en snel, omdat we over eigen materieel beschikken
 • Het (groen)afval voeren we af en ruimen de plek weer netjes voor u op