Advies & Onderzoek

Boomcontrole en -advies

Met onderhoud en goede zorgen voldoet u aan uw zorgplicht en voorkomt u dat uw boom sterft door ziekte of schade. Hoe weet u echter wanneer dit moet gebeuren of op welk moment u uw boom moet kappen? TreeUnit uit Ter Aar staat u graag bij door middel van visuele boomcontrole en boomadvies voor al uw bomen en ander klein groen.

Visuele controle van uw bomen

TreeUnit is gekwalificeerd in het uitvoeren van visuele boomcontrole vanaf de grond. Dit heet ook wel VTA, oftewel Visual Tree Assessment. Hierbij bekijken en inspecteren we alle symptomen van de boom, waardoor er een goed beeld ontstaat van diens vitaliteit. Vervolgens kunnen wij een rapport voor gemeentelijke doeleinden opstellen, zodat u een helder overzicht heeft van de huidige toestand van uw boom of bomen. Op deze manier weet u precies waar het op staat.

Boomadvies op maat

Bovendien kunnen wij aan de hand van deze visuele controle en bodemonderzoek een advies geven over de conditie van uw boom. Zo kunt u deze verbeteren en aanpassen, waardoor er een verbeterde gezondheid ontstaat. TreeUnit geeft adviezen over het op de juiste manier begeleiden van zowel bomen als ander klein groen. Doorgaans gaat men te snel over tot het kappen van bomen. Dit is natuurlijk zonde voor de plant en uw portemonnee als de situatie nog op een andere manier kan worden opgelost. Wanneer is een boom kappen nodig? En wanneer is er nog een andere oplossing mogelijk? Wij helpen u hier met genoegen mee verder.

Vaak zijn er meer mogelijkheden voor het behouden van uw bomen en verdere planten op een verantwoorde manier dan u in eerste instantie zou denken. Neem contact op met onze boomexpert om de opties te bespreken of een afspraak voor boomadvies of boomcontrole te maken. Dit kan via het online formulier of door te bellen naar 085-8885224. TreeUnit uit Ter Aar staat u graag te woord.

logo1 logo2 logo3 logo4 logo5

Mike: 085-8885224 | info@treeunit.nl | Algemene Voorwaarden | Design Dutch Designs with lemon